Roșii în suc propriu

de elucubratiiculinare in Conserve, 10 Oct 2013 | 6648 vizualizari

 

Am devenit dependentă de aceste roșii în bulion sau suc de roșii.
Pentru că toată ziulica gătesc cu așa ceva, anul acesta m-am hotărât să fac și eu aceste conserve minunate - fără conservanți și fără alte E-uri.
Poate multe din cele cumpărate din comerț nu au E-uri, dar ce e făcut de tine în casă e sfânt.

 

INGREDIENTE

  • roșii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roșii în suc propriu:

Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară. Roșiile se spală bine - în mai multe ape. Punem apă la fiert. Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute. Se scot într-un castron și se lasă la răcit, apoi se decojesc. În borcane curate - pregătite din timp, punem câte 5-7 roșii - depinde de mărime. Separat facem suc de roșii folosind mașina specială ce elimă coaja și semințele. Acest suc se pune la fiert pentru 20-30 minute. Când se mai răcește un pic sucul de roșii se toarnă în borcane peste roșiile curățate.  Punem capace la borcane și se fierb în bain-marie.

Se pun în cămară și se folosesc cu încredere peste iarnă ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Roșii în suc propriu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

10.10.2013, 11:02

Sunt foarte bune iarna la diferite sosuri, preparate

deyutzky 1

10.10.2013, 11:15

imi plac

mirela0911 1

10.10.2013, 12:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cherry la borcan