Rolls Cinnabon

de Miha in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 5550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 240 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 2 si 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 4 cani faina
  • Umplutura:
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2-3 linguri scortisoara
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 150 g zahar pudra
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluat:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu unt si se presara cu zahar si scortisoara, cat mai uniform posibil. Se ruleaza cat mai strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de jumatate de ora. Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.

Glazura:

Crema de branza Almette se mixeaza cu untul moale si cu zaharul pudra, pana se obtine o crema pufoasa si delicioasa. :)

Se scot rulourile din cuptor si, fierbinti, se acopera cu grazura, iar peste grazura se presara nuca maruntita.

Absolut delicioase! Gabriela sa traiesti si sa-nfloresti, ca esti o comoara la casa omului. :))

 

TIPS-URI

1

taierea rulourilor cu ata este indicata, deoarece se taie perfect , iar straturile raman distincte

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

chety 1

26.03.2010, 13:19

ce bine arata cred ca este foarte bun

Oana 1

26.03.2010, 17:23

MMM, ce-mi plac! stiu ce sa-i azi lui Cata sa-mi cumpere din noul Mall Mama, ce bune sunt!

gaby_duceag 1

02.04.2010, 23:26

astea nu le vazusem,grozave!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac