Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara

de Catalina L in Bauturi, 21 Dec 2018 | 3090 vizualizari

 


Va propun o reteta de rom parfumat si macerat timp de 1-3 luni.
Am avut norocul de a primi o sticla de rom de calitate din Antilele franceze - Rom @Gallion Grand Arôme, 2 lamai verzi sau limete bio si scortisoara adevarata de la un coleg al sotului meu originar din Martinica.
Am fost impresionata de coaja de scortisoara culeasa direct de la copacul din gradina sa.
 M-am gandit imediat sa fac o reteta foarte populara in Franta
'rhum arrangé' - rom aranjat adica macerat : un amestec facut din rom si ingrediente diverse dupa dorinta si gustul fiecaruia : fructe, foi aromate coji, seminte etc..
 O bautura foarte populara in Antilele franceze, la Réunion si la Madagascar.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/rom-macerat-cu-portocala-lime-si.html

 

INGREDIENTE

  • 0,5 l de rom @Gallion Grand Arôme
  • 1 portocala bio 1 limeta bio
  • 1 stea de anason
  • 1-2 batoane de scortisoara
  • 50 g de zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara:

Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja.

Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul.

Amestecati bine.

Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat.

Umpleti bine si-nchideti borcanul.

Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa macereze intre 1 luna si 3 luni.

Filtrati romul  si puneti-l apoi in sticla sau consumati-l asa.

Am facut-o in octombrie si am deschis borcanul dupa o luna si jumatate.

Este minunat si parfumat! Il folosesc in special la prajituri si alte preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Visinata de casa