Rondele de vinete si dovlecei

de Mitinita in Mancaruri de legume, 20 Feb 2014 | 4112 vizualizari

 

O mancare rapida si cu calorii putine. Merge si cu mamaliga si mujdei sau cu un sos pe baza de ulei de masline si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de vinete si dovlecei:

Spalam vinetele si dovleceii.

Taiem in rondele de 1 cm. Le puteti decoji daca preferati fara coaja.

Intr-o farfurie punem faina,sarea,pudra de usturoi si piperul. Amestecam.

Dam feliile de legume prin amestec.

Preincalzim in cuptor o tava,adaugam putin ulei si cand s-a infierbantat tava ,adaugam feliile de vinete si dovlecei. Dupa ce s-au rumenit pe o parte,intoarcem pe cealalta.

Se servesc calde,cu mujdei si mamaliga sau cu un sos pesto sau unul de ulei de masline,lamaie si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane