Rosii uscate

de kamy in Conserve, 12 Oct 2011 | 5621 vizualizari

 

Am adunat ultimele rosii care nu erau destule sa fac bulion,asa ca le-am uscat,ca am tot auzit de rosii uscate.

 

INGREDIENTE

  • rosii mai carnoase(cu mai putine seminte,daca aveti)
  • ulei de masline
  • busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate:

Rosiile le-am spalat bine, le-am sters si le-am taiat felii rotunde, de vreo 3-4 mm. Le-am pus pe un gratar si le-am bagat in cuptor la foc mic si cu usa intredeschisa, aproximativ 4 ore.

Dupa 2 ore le-am intors pe fiecare in parte si le-am lasat pana s-au uscat bine.

Dupa ce s-au racit le-am pus intr-un borcanel, am presarat busuioc si le-am acoperit cu ulei de masline.

 

TIPS-URI

1

se pun si catei de usturoi in borcanul cu rosii uscate,dar eu nu am avut atunci in casa.

2

se pastreaza in camara,nu stiu cat timp,ca-i prima oara cand fac si nici nu stiu inca la ce o sa le folosesc

3

cele mici(tiganesti le zice la noi,sunt mult mai mici ca cherry)nu s-au uscat bine,asa ca nu le-am pus in borcan

4

nici cele taiate in sfert nu s-au uscat bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

14.10.2011, 10:14

Spor sa ai draga mea ... si eu inca mai fac una , alta ...

kamy 1

14.10.2011, 10:29

diana...multumesc la fel,iubita

DIANA B 1

14.10.2011, 10:41

Ms si te

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii