Rulada cu biscuiti

de La Ancuta in Prajituri, 3 Iul 2012 | 7018 vizualizari

 

Chiar daca afara este foarte cald, tot imi este pofta de cate o prajitura. O solutie pentru astfel de situatii este aceasta rulada: se face repede si nu trebuie sa folosesc cuptorul.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana
  • Crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Crema de lapte praf:
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 linguri apa
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Crema de biscuiti:

Biscuitii de macina fin . Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand ajunge la o culoare aurie se adauga apa (grija mare la aburi) si se lasa sa fiarba pana se dizolva tot caramelul. Dam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Amestecam repede pana se omogenizeaza. Intindem crema pe toata suprafata foii de napolitana.

Crema de lapte praf:

Punem pe foc mic zaharul apa si untul si lasam sa dea cateva clocote, amestecand ca sa se topeasca zaharul. Dam de pe foc si adaugam laptele praf si nuca de cocos. Amestecam energic pana se omogenizeaza.

Intindem crema de lapte praf peste peste cea de biscuiti, in strat uniform.

Rulam usor foaia de napolitana, pe partea lunga si dam rulada la frigider paa se intareste crema.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

madi_marin 1

03.07.2012, 21:17

arata foarte bine... am salvat reteta, multumesc...

Sim0na 1

03.07.2012, 23:27

Unul din dulcele meu preferat!!

La Ancuta 1

04.07.2012, 09:09

Va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu foi de napolitana,biscuiti si mascarpone