Rulada cu crema de nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 27 Mai 2014 | 16658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri mari de faina
  • 1 lingura de cacao
  • Strat de ciocolata :
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri apa
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 50 g amidon
  • 10g gelatina maruntita
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de nuca de cocos:

blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate compozitia bine pana se topeste tot zaharul si se obtine o spuma densa si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si apoi uleiul.
La final se pune faina si se amesteca usor.
Se ia din compozitia de blat o cescuta si se coloreaza cu cacaua. Se pune compozitia in sprit si se fac ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt.
 Se introduce tava la cuptor pentru 3 minute, apoi se scoate si se toarna cu atentie peste model restul de compozitie pentru blat. Se coace blatul pana devine auriula 180 de grade.
Cand blatul este copt se rastoarna pe un servet si se ruleaza cu modelul inafara si se lasa la racit.

strat de ciocolata:

Ciocolata maruntita impreuna cu apa se pune pe baie de aburi pana se topeste complet.
Blatul se desface cu atentie si se intinde ciocolata topita.

crema:
Laptele, zaharul si amidonul se pune la fiert pana se ingroasa. Se opreste focul se adauga nuca de cocos si zaharul vanilat.
Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste la foc mic si se adauga in crema calda.
Se intinde crema peste stratul de ciocolata si se ruleaza. Se lasa la rece apoi se poate servi.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nutella si crema cu frisca