Rulada cu mac si crema de portocale

de mimmi in Prajituri, 18 Ian 2012 | 5596 vizualizari

 

O rulada delicioasa,nu prea dulce,cu o aroma parfumata de portocale si o textura deosebita a blatului datorita semintelor de mac.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet,
  • 2 linguri mac,  
  • un praf sare,
  • Pentru crema:
  • 400 ml suc de portocale,
  • 2 linguri gem portocale,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3-4 linguri zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac si crema de portocale:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si bicarbonatul stins. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina peste galbenusuri, adaugam macul si amestecam cu dosul lingurii de jos in sus. Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si o coacem cca 25 de minute.

Dupa ce s-a copt, rulam strans blatul intr-un prosop umed .

Crema: Amidonul il amestecam cu 100 ml suc de portocale. Restul de suc se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si gemul la foc mic. Cand s-a topit zaharul si incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam cateva minute pana se ingroasa. Lasam crema sa se racoreasca.

Desfacem cu grija blatul, il ungem cu crema si il rulam strans, il prindem intr-o coala de ceolofan si il lasam la rece cca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de portocale