Rulada Varlam

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 12584 vizualizari

 

Tare mult imi place rulada asta. se face repede si e tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana

  • Pentu umplutura de caramel
  • 150 zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 400 g biscuiti cu miere
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cocos
  • 200 g zahar tos
  • 250 g lapte praf
  • 100 g cocos
  • esenta vanilie
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Varlam:

Crema caramel:

Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.

Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.

Crema de cocos:

Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.

Se ia de pe foc si se adauga laptele praf , nuca de cocos esenta si se mixeaza bine.

Se intind foile de napolitana pe masa .

Jumate din umpltura de biscuiti se intinde pe o foaie cat se poate de bine (cu atentie pt a nu se rupe foile de napolitana) apoi jumatate din umplutura de cocos (peste cea cea de buscuiti) .

Trebuie lucrat cat de repede astfel se intaresc cremele si nu se mai pot intinde.

Se procedeaza la fel si cu cea de a 2-a foaie.

Se ruleza foile si se lasa la racit .

Se infoliaza si se da la rele 2 -3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Varlam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si caramel