Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2019 | 2476 vizualizari

 

Atât de simplu de preparat și tare gustoase, dar și aspectuoase cu așa joc de culori, îi poți cuceri și pe cei mici cu ele!
Pot fi preparate și de post cu feta în loc de brânză telemea.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 3 ardei capia
  • 250 g brânză telemea sărată, sau feta
  • sare
  • piper
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza:

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie. Le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul. Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline, îl punem la încins și rumenim feliile de vânătă și dovlecel pe ambele părți, doar până se pătrund ușor. Ardeii capia îi coacem pe grătar și îi curățăm. Usturoiul îl curățăm, îl pisăm cu sare și piper, apoi îl amestecăm cu ulei de măsline. Brânza o feliem mai grosier în formă dreptunghiulară. Ungem cu uleiul aromat cu usturoi feliile de vânătă și dovlecel. Apoi, așezăm una peste alta ,câte o felie de vânătă și una de dovlecel. Peste acestea așezăm o felie de ardei capia copt. Așezăm brânza la un capăt al aranjamentului și rulăm strâns. Prindem ruloul cu o scobitoare și îl așezăm frumos pe platou. Ca să avem joc de culori, așezăm diferit feliile de vânătă și dovlecel, să fie un rulou cu vânăta deasupra și altul cu dovlecelul deasupra. Sper să vă încânte și pe voi ideea acestor Rulouri aperitiv cu legume trase la grill și brânză, că tare bune sunt!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu spanac si sofran