Rulouri cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2016 | 7535 vizualizari

 

Dupa cum am promis inca o reteta cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg dovleac
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu dovleac:

Aluatul se lasa la dezghetat.

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.

Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.

Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.

Nu se pune apa.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.

Camd zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule.

La un capat al foii, la mijloc, se pun doua linguri de dovleac si se ruleaza putin foaia peste.

Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.

Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava. (mie mi-au iesit 10)

Se ung cu galbenusul batut bine.

Se reintroduc in cuptorul peincalzit pentru 25-30 minute.

Cand sunt frumos rumenite sunt gata.

Se scot din cuptor si se acopara cu un prosop umed pana se racesc.

Cine doreste poate sa le presare cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

la dovleac se poate pune si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Faguri cu crema