Rulouri cu mou de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 7 Feb 2010 | 5210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 190 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • Pentru mou de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita apa
  • 1 lingurita unt
  • 1 galbenus
  • Pentru topping-ul de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mou de ciocolata:

Aluat:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

Mou de ciocolata:

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de ou, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Punem la frigider pana se intareste.

Topping-ul de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam si lasam la rece pana se intareste.

Aluatul il intindem in foaie subtire pe masa usor infainata.

Ungem cu toppingul de cicolata, dupa care repartizam uniform mou-ul de ciocolata ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rulam foaia cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit taiem felii groase de 3 cm.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuprtor la foc mediu, pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mou de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Sylvia 1

07.02.2010, 12:03

Prima la o bucatica, tocmai sunt la cafelutza

Miha 1

07.02.2010, 13:46

Foarte bune pentru o cafeluta!

Teo 1

07.02.2010, 16:13

e ceva dulce ,nu are cun sa nu fie bun ,dar ''desenul'' e grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de ciocolata