Rulouri cu stafide si scortisoara

de mickyapostu in Dulciuri, 11 Sep 2014 | 2928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat 
  • 700 g faina 
  • 200 g unt 
  • 250 ml lapte 
  • 1 ou 
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata) 
  • 50 g zahar 
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru umplut
  • 50 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • cam 2 linguri scortisoara
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu stafide si scortisoara:

Cerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. Adaugati drojdia impreuna cu laptele peste faina, puneti zaharul, vanilia si oul. Framantati pana ce amestecul devine omogen. Topti untul cat sa fie undeva intre moale si lichid si adaugati-l la aluat. Framantati pana ce devine elastic, omogen si tot untul este absorbit.    Daca aveti sau doriti puteti face aluatul si la robot sau la masina de paine pe programul de aluat/dospit/amestecat sau ce programe or mai fi, stiti voi mai bine. 
Lasati aluatul sa se odihneasca cam o ora, timp in care isi va dubla volumul. 
Cat aluatul creste, puneti stafidele la inmuiat in rom. 
Intindeti aluatul in foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru, ungeti cu 50 g unt moale, presarati zaharul brun (sau alb daca nu aveti), puneti scortisoara cat mai uniform si dupa cat de mult va place, apoi adaugati si stafidele. Rulati compozitia, pe partea mai scurta, cat mai strans posibil. 
Taiati rulouri de grosimea unui deget (hai doua) si asezati-le cu umplutura in sus in tava pregatita cu hartie de copt. Lasati-le sa mai creasca cam 30 minute. 
Coaceti rulourile cu scortisoara, cam 20 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade C. 
Scoateti si pudrati cu zahar daca doriti.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata alba