Sa ciocnim un ou si Paste Fericit

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2010 | 8179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua albe
  • colorant alimentar
  • autocolant taiat in diverse forme
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sa ciocnim un ou si Paste Fericit:

In primul rand, dragi Bucatarasi, va doresc sa aveti niste sarbatori pline de dragoste si bucate gustoase (nu prea multe, ca strica la sanatate)

Si am aici cateva oua pe care vreau sa le ciocnim, chiar daca virtual.

Cum le-am facut: Am folosit oua albe, le-am spalat cu apa si detergent, apoi le-am fiert tare. Am pus culorile in apa, dupa cum scria in indicatii. Pe fiecare ou alb am lipit diferite forme (le puteti decupa din autocolant). Le pui apoi in culoarea dorita, lasandu-le jumatate de ora. Le scoti si le lasi la uscat. Cand s-au uscat scoti autocolantul.

Daca vrei sa le faci in doua culori, prima culoare sa fie mai pala (galben, roz, bleu). Dupa ce scoti primul rand de autocolant pune pe ou alte forme, suprapunandu-le putin peste partea alba. Pune ouale in alta culoare si lasa jumatate de ora. Dupa ce ai scos ouale si le-ai uscat, scoate si al doilea rand de autocolant.

Sa ai grija ca atunci cand lipesti autocolantul, sa apesi bine marginile, ca sa nu intre culoarea dedesupt (cum mi s-a intamplat mie). In final unge fiecare ou cu putin ulei (cu ajutorul unei bucati de carpa)

Ca ornament pentru masa de Pasti am facut si niste lumanarele din coji de oua. Cojile le-am pastrat de la ouale folosite pentru prajituri. Le-am spalat bine cu apa si detergent, apoi le-am vopsit roz si bleu cu aceeasi vopsea de oua. Suporturile sunt taiate din cofraje de oua, pe care le-am vopsit cu colorant alimentar (se poate si cu tempera)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sa ciocnim un ou si Paste Fericit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua rosii