Sabich (Sandvis israelian cu vinete si oua fierte)

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 26 Noi 2017 | 3025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • Pentru sosul de Tahini:
  • 4 linguri tahini (pasta de susan)
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • sare
  • 4 linguri apa calda
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • Pentru salata:
  • 1 rosie mare
  • 1/2 castravete
  • 1/4 ceapa rosie
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • 2 pita mari
  • oua fierte tare
  • hummus
  • castraveti murati
  • Amba (optional, sos de mango)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sabich (Sandvis israelian cu vinete si oua fierte):

Se decojeste vanata din loc in loc, longitudinal, cu ajutorul unui peeler, apoi se taie in felii nu foarte subtiri. 

Se aseaza prosoape de hartie pe o suprafata curata si se presara cu sare. Se aseaza feliile de vanata deasupra si se presara iar cu sare. Se lasa 30 minute. 

Intre timp, se fierb ouale si se taie rosia, castravetele si ceapa in cuburi mici.

Pentru salata, se adauga rosia, castravetele, ceapa, patrunjelul tocat, sucul de lamaie si sarea intr-un bol si se amesteca bine. 

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul tahini. 

Se incalzeste ulei intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu spre mare si se prajesc feliile de vanata, uscate in prealabil, in ture, pana devin aurii si s-au inmuiat. Se transfera pe prosoape de hartie si se presara cu sare. 

Se incalzesc pita. 

Se umplu pita cu felii de vanata, salata, ouale fierte, feliate, castraveti murati, sos amba, hummus si sos tahini si se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sabich (Sandvis israelian cu vinete si oua fierte)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sendviş cald clasic