Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale

de Oana in Prajituri, 11 Mai 2013 | 36128 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale indragita de toata familia!

 

INGREDIENTE

  • 30 de biscuiti populari
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • o ciocolata amaruie
  • 6 cuburi de rahat taiate cubulete
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri curmale taiate cubulete
  • 2 linguri caise uscate taiate cubulete
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ienibahar macinat
  • migdale feliate
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale:

Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale

Biscuitii se maruntesc la robot.

Intr-o craticioara se pun laptele cu zaharul, ouale si ciocolata rupta cubulete. Se pune pe foc si se amesteca cu un tel in continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se ia craticioara de pe foc, se adauga rahatul, stafidele, curmalele si caisele, apoi untul. Se amesteca pana se topeste untul. Se lasa putin la racit. Se adauga apoi cateva picaturi de esenta de rom, scortisoara si ienibaharul. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se amesteca bine.

Pe o foaie de celofan se rastoarna jumatate din compozitie, se modeleaza sub forma unui salam. Se presara migdale feliate (usor rumenite intr-o tigaie, fara grasime). Se strange celofanul bine la capete. Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea salam de biscuiti. Se pune salamul la frigider cateva ore bune (eu l-am lasat peste noapte).

Se scoate apoi din folie si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (20)

Oana 1

12.05.2013, 21:42

Irina 1

14.05.2013, 22:47

imi plac foarte mult fructele uscate si cred ca e buna ideea de a le combina aici. sunt curioasa ce aroma i-a dat ienibaharul.

RuxyRux 1

14.05.2013, 22:49

O,ce bine arata! Si cred ca e o combinatie grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide