Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea

de Miha in Dulciuri, 23 Iul 2010 | 8038 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • salam de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea:

Salam de biscuiti reteta

Inghetata de cafea:

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.

Salam de biscuiti:

Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.

Intr-un  vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata. Compozitia se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.

Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul. Se inveleste "salamul" in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Miha 1

24.07.2010, 23:01

Multumesc Irina.

mamidesara 1

24.01.2011, 00:19

ingenios!!

RuxyRux 1

24.01.2011, 00:43

Oauuuuuuuuuuuuuuuuu....imi place de n-am cuvinte! La Favo cu reteta ta!!! Esti o super specialista Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata