Salam de biscuiti reteta - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Mar 2010 | 9040 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta, ceva dulce , ceva usor de preparat , ceva pe placul tuturor .

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 500 gr rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simplii
  • 500 gr  miez de nuca
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 100 gr stafide 
  • 2 linguri  rom
  • 100 gr coaja portocala confiata
  • 4 smochine mari din dulceata
  • 100 gr cacao
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 200 gr margarina 
  • nuca de cocos - fulgi pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta - de post:

Salam de biscuiti reteta

rahatul se taie cubulete , biscuitii se rup bucatele , stafidele se pun la imuiat cu rom .

nucile se fierb 10 min. se scurg de apa .

jumatate din cantitatea de rahat se pune cu apa la topit intr-o cra, ghimbirul si smochinele taiate marunt .

se ia cratita de pe foc si se pun biscuitii , amestecandu-se usor .

compozitia se ruleaza in folie  presarata cu nuca de cocos fulgi si se pune la racit in frigider pentru a se intari .

TIPS-URI

1

zahar se pune numai daca preferati , rahatul fiind suficient de dulce .

2

deoarece mancam fara sa ne mai oprim... , am pus ghimbirul care este un bun digestiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 15:50

oooooo super! astept!

mihaelar63 1

10.03.2010, 16:10

ionela pentru tine , o portie virtuala !

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:13

ce bunatate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac