Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

de mihaelar63 in Salate, 23 Ian 2020 | 3723 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun"
  Aceasta salata a constituit pranzul pentru patru persoane . Si a mai si rams ceva, pentru inca doua  !!!Am infoliat bolul si mi-am servit colegii .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne macra de vitel
  • 400 gr fusilli
  • 300 gr fasole verde -congelata
  • 6 linguri ulei
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingurita de floricele de cimbru uscate si farmitate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lamie -zeama
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel:

  1. Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume.
  2. Lasati carnea sa se raceasca .
  3. Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai marunt,respectiv in trei.
  4. Spalati legumele si le curatati ardeii si ceapa.
  5. Taiati cubulete ardeii iar ceapa rondele .
  6. Fierbeti pastele in multa apa clocotita sarata , respectand indicatiile de pe ambalaj.
  7. Pentru operativitate , fierbeti in acelasi timp si aceiasi oala , impreuna cu fusilli si fasolea verde .
  8. Scurgeti pastele si fasolea in strecuratoare si clatiti cu apa rece.
  9. Taiati cuburi carnea ce s-a rait si o prajiti in ulei pana devine crocanta .
  10. Se scoate carne intr-un bol si se soteaza in continuare ardeii si ceapa timp de 2-3 minute .
  11. Se rastoarna legumele peste carne si se aduga,cimbru , piper , fusilli si fsolea .
  12. Pentru balansarea gusturilor stoarceti o jumatate de lamie .
  13. Amestecati totul , gustati si sarati /piparati/acriti -daca mai este nevoie .
  14. Eu am decorat cu rondele de ardei rosu doar deasupra pentru ca stiu ca amatorii de picant isi vor alege ei ardeiul iute .

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Fierbeti pastele in multa apa clocotita sarata , respectand indicatiile de pe ambalaj.

2

Pentru operativitate , fierbeti in acelasi timp si aceiasi oala , impreuna cu fusilli si fasolea verde .

3

As fi pus mai multa ceapa dar nu putem abuza de ea in timpul serviciului .

4

Eu am decorat cu rondele de ardei rosu doar deasupra pentru ca stiu ca amatorii de picant isi vor alege ei ardeiul iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata din icre de hering