Salata cremoasa de dovlecei

de MVMih in Salate, 19 Iun 2011 | 8228 vizualizari

 

Dovleceii sunt printre preferatii papilellor noastre, asa ca preparam mai mereu cand avem ocazia, dar mai ales cand apar cei romanesti pe piata.
Am tot gatit in fel si chip, dar pentru aceasta reteta trebuie sa subliniez ca m-am inspirat 90% din reteta lui Julie.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii proaspeti
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 maciulii de ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • frunzulite de menta verde
  • unei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cremoasa de dovlecei:

Am curatat dovleceii de coaja si i-am taiat cubulete. Intr-o craticioara am pus la incins putin ulei de masline dupa care am adaudat usturoiul taiat subtire si 2 cepe mici tocate. Am invartit in ele 20-30 secunde dupa care am agaugat cubuletele de dovlecel peste care am pus putina sare, piper dar si o cescuta mica de apa.

Se fierbe totul cam 30 de min pana se face aproape o pasta, primele 10 min cu capac, iar apoi fara mestecand din cand in cand sa nu se prinda, dar la foc mic.

Din dovlecei se lasa oricum ceva apa, asa ca la sfarsit am pus compozitia intr-o sita la scurs. Am lasat pana s-a racit, apoi am adaugat frunzulitele de menta, 2-3 linguri zeama de lamaie si inca 2 cepe mici crude tocate marunt si am dat totul prin blender.

Se serveste cu paine prajita si legume proaspete.

Hai la masa! ...cine si-a adus de acasa! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cremoasa de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

ela 1

05.08.2011, 23:40

poate am sa incerc reteta pentru sotul meu,pare tare buna

brunetica 1

16.12.2011, 18:18

nu am mancat niciodata dar arata foarte bine

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie