Salata de Boeuf

de Bon_Jovi in Salate, 6 Oct 2013 | 9617 vizualizari

 

In general aceasta salata se face doar la Pasti si la Craciun, dar cum noua ne place tare mult, o mai gatesc si intre cele doua sarbatori din cand in cand.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vacuta
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 morcovi
  • o jumatate de telina
  • un borcan de 800 g mazare
  • castraveti murati 600-700 g 
  • un ou fiert si unul crud - pentru maioneza
  • sare
  • lamaie
  • mustar
  • ulei
  • gogosari, masline si verdeata - pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Se spala si se pune la fiert carnea, in apa rece cu putina sare.

Dupa ce se aduna spuma adaugam in oala morcovii si cartofii. Trebuie sa avem grija ca legumele sa nu se fiarba foarte tare. Intre timp, pregatim maioneza dintr-un galbenus fiert tare, unul crud, un pic de sare, mustar, zeama de lamaie ( toate dupa gustul fiecaruia ) si ulei. O punem la frigider.

Castravetii, carnea si legumele (fierte si racite) se toaca cubulete. Se adauga mazarea si telina care se da prin razatoarea mica. Se amesteca toate impreuna cu trei sferturi din maioneza si se asaza pe un platou sau intr-un bol. Se unge deasupra cu restul de maioneza si se orneaza dupa bunul plac. Mie imi place sa le ornez (cea mica este pentru sotul meu pentru serviciu).

TIPS-URI

1

Eu nu fierb telina. O adaug cruda, iar gustul salatei este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf