Salata de bouef

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2011 | 5906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan 700g
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cutie mica mazare
  • 4 cartofi fierti
  • 1 borcan castraveti murati mici
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
Maioneza:
  • 2 galbenusuri+1 galbenus fiert
  • 2 linguri mustar
  • 800 ml ulei
Optional:
  • smantana 150 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de bouef:

Se pune pieptul de curcan la fiert (taiat in bucat¡)mocovul,telina patrunjelul radacina+funze(legate cu ata) si 1 ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ,se condimenteaza cu sare.Cand sant fierte se strecoara supa de carne si zarzavaturi.Supica se poate pregati cu fidea sau galuste de gris.

Cartofii se fierb separat in coaja,dupa care se curata si se taie cubulete mici.
Castravetii se taie marunt sau se toaca(eu am fost mai lenesa si i-am tocat)
Pieptul de curcan se toaca marunt sau se taie foarte fin
Morcovul,telina si radacina de patrunjel se taie cubulete mici.
Mazarea se scoate din cutie si se scurge de apa.
Maioneza:

Eu folosesc si galbenus crud si fiert sau mai inlocuiesc galbenusul fiert cu putin cartof fiert,racit zdrobit.
Se amesteca galbenusurile se pune cate putin din ulei si se amesteca ,intre timp mai pun si cate putin mustar(ne place foarte mult gustul).Daca folositi cartof in loc de galbenus ,va rezulta o maioneza mult mai consistenta,ca si cea din imagine.

Cand avem toate pregatite,maioneza,zarzavaturile taiate.........amestecam zarzavaturile cu carnea tocata apoi condimetam cu sare si piper dupa care punem smantana(daca puneti smantana nu devine asa gretoasa)apoi maioneza .Se amesteca bine toate se pun in costronase sau boluri, se orneaza cu putina  maioneza deasupra si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.

 pt ornat :

masline negre,boabe de porumb dulce,,brocoli,pastai verzi,rosi chery,ardei rosu.......
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bouef" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida