Salată de fasole roșie

de elucubratiiculinare in Salate, 12 Iul 2012 | 4964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 255 g fasole roșie - o conservă,
  • 200 g paste scurte (farfale, penne, fusilli),
  • 150 g porumb dulce,
  • 8 roșii cherry,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 lingură muștar,
  • 1 lingură oțet balsamic,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat,
  • sare,piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de fasole roșie:

Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare. Acoperim să fiarbă mai repede. Când începe să fiarbă punem pastele și le lăsăm să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se stropesc cu ulei de măsline, să nu se lipescă între ele.

Se pun într-un castron și adăugăm peste ele fasolea roșie spălată bine și scursă, boabele de porumb, roșiile cherry tăiate în 4, ceapa tăiată fideluță. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul. Adăugăm treptat zeamă de lămâie și oțetul balsamic și condimentăm cu sare și piper.

Sosul se toarnă peste salată. Presărăm mărar proaspăt tocat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de fasole roșie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole boabe cu ton