Salata de icre

de claudiaO in Salate, 13 Oct 2016 | 3875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g icre de hering sarate
  • Gris
  • Ulei cca 350 ml
  • Zeama de lamaie
  • 1 ceapa potrivita
  • Sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Pentru inceput preparam grisul: 1 parte gris cu 3 parti apa- eu am preparat cam 3-4 linguri de gris crud. Icrele le punem in castron si incepem sa adaugam ulei Putin cate putin ca la  maioneza pana terminal toata cantitatea. In timp ce  incorporam uleiul, turnam cate  putin din zeama de lamaie si putina apa clocotita. Dupa ce am terminated uleiul adaugam grisul tacit, tot cate putin. Ca sa iasa mai pufoase, mai adaugam apa. Potrivim de sare si  acru, punem ceapa tocata marunt si putem servi.

TIPS-URI

1

Ceapa tocata se freaca cu putina sare pentru a deveni mai pitin crocanta.

2

Daca o punem intro punga si o bagam LA congelator pt vreo 10 minute, apoi o stoarcem, nu mai este iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

claudiaO 1

14.10.2016, 15:10

Eu am invatat de LA mama mea cu APA fierbinte si le repara si daca de taie

tina58 1

15.10.2016, 14:58

Eu pun gris doar daca vreau sa le inmultesc si il pun intotdeauna de la inceput; le frec bine cu grisul fiert si racit ca sa nu ramana cocoloase de gris si apoi incep sa adaug uleiul cate putin si apa sau apa minerala din cand in cand daca se incheaga prea tare icrele ca sa le mai lichefieze putin ca sa poata fi lucrate iar la sfarsit zeama de lamaie si ultima ceapa tocata marunt, marunt de tot (pentru asta trebuie sa ai ceva talent, daca nu ai folosesti un robot de bucatarie sau razatoarea mica).

dantes 1

16.10.2016, 06:54

Interesant,nu stiam chestia cu apa fierbinte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre