Salata de orez cu sorbet de maioneza

de klausenburger_adica Lacrima in Salate, 17 Iun 2011 | 4914 vizualizari

 

Cand e cald si-ai vrea sa fii la strand, dar nu esti, cand ai vrea sa mananci ceva bun si gatit repede, dar numai spre aragaz nu-ti arde sa mergi, eu iti propun o salata inedita, cu un dressing si mai inedit facut pur si simplu... la masina de inghetata!

Ce zici te tine aventura asta? (http://klausburger.blogspot.com/)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 1 salata mare si proaspata
  • 200 gr masline
  • 4 ardei - 2 rosii, 2 verzi
  • 200 gr mazare proaspata fiarta
  • 1 fruct de avocado curatat si taiat cubulete
  • 2 linguri de otet balsamic 
  • 300 gr maioneza 
  • 100 gr smantana proaspata cu cel putin 12% grasime
  • sare si piper dupa gust
  • piper alb
  • 2 linguri de suc de limetta proaspata
  • (5 gr de curaj sa incerci reteta si sa postezi un comentariu)

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de orez cu sorbet de maioneza:

1. Fierbi mazarea in apa cu sare, o scurgi si o clatesti imediat in apa rece, apoi o lasi la o parte;

2. fierbi orezul si dupa ce s-a fiert il scurgi, il clatesti in apa rece si il lasi la o parte;

3. tai fideluta sau cubulete ardeii si jumatate dintre frunzele de salata spalate si scurse de apa;

4. amesteci toate cele de mai sus, inclusiv fructul de avocado curatat si taiat cubulete si adaugi: sare, piper dupa gust si dai totul la frigider;

5. in masina de inghetata pui maioneza, smantana, sucul de limetta, piperul alb (1/2 lingurita nu mai mult daca nu-ti plac mancarurile foarte aromate); lasi masina sa amestece compozitia pana cand totul devine ca un sorbet, pe care il poti extrage cu lingura de inghetata;

 

TIPS-URI

1

Salata de orez se aseaza in farfurie cu o forma rotunda, sau fara, pe o frunza de salata si i se alatura o "cupa" de sorbet de maioneza si cateva masline si frunze de menta (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez cu sorbet de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati