Salata de paste cu ton

de - Andreea - in Paste, 14 Apr 2018 | 6605 vizualizari

 

Eu ador pastele...si aceasta reteta este numai buna cand mergem la un Picnic ...la o sarbatoare ...
Eu am preparat-o pentru a doua zi de Paste ...
''Bunatati de Paste''

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste
  • 200 g rosii cherry
  • 300 g mozzarella
  • 160 g ton in ulei de masline
  • 150 g masline negre
  • ulei de masline
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu ton:

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de peambalaj.

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le trecem sub un jet de apa rece. Apoi turnam putin ulei de masline si amestecam.

Separat spalam rosiile si le taiem in doua (sau in patru) depinde de preferintele fiecaruia.

Mozzarellla o taiem felii si apoi cuburi. 

Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva. 

La fel si maslinele, le scurgem bine de apa din conserva. 

Intr-un bol punem rosiile, mozzarella, tonul si maslinele. Amestecam ingredientele.

Adaugam pastele, punem ulei de masline dupa gust, sare si piper. Amestecam usor toate ingredientele.

Se servesc reci presarand busuioc. 

Pofta buna !

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit mozzarella speciala pentru pizza deoarece este mai uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfale cu creveti roz si scoici cu usturoi