Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza

de mihaelar63 in Salate, 15 Ian 2018 | 3548 vizualizari

 

 Salata aceasta are o culoare senzational de atragatoare si este mai deosebita. Se poate folosi ca atare sau ca garnitura pe langa peste la cuptor sau snitele, paneuri.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr sfecla rosie
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura chimen
  • sare
  • piper
  • 4 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 1 salata verde
  • masline , ardei -pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza:

  1. Spalati bine cartofii si sfecla.
  2. Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt .
  3. Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit.
  4. Sfecla se razuieste si se amesteca cu otet de mere, sare si chimen.
  5. Gustati si sarati /acriti daca mai este nevoie.
  6. Separat cartofii se taie felii mici sau cuburi cum doriti.
  7. Cartofii se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu maioneza, putin ulei si iaurt.
  8. La sfarsit se pun impreuna si se omogenizeaza compozitia de sfecla cu cea de cartofi.
  9. Gustati si echilibrati gusturile daca este nevoie cu sare, piper sau otet de mere.
  10. Spalati si uscati salata verde.
  11. Taiati salata verde fasii si puneti pe fundul unui bol. Asezati deasupra salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza.
  12. Deasupra decorati tot cu salata verde taiata si masline, ardei dupa placere si inspiratie.
  13. Dati salata la rece pana in momentul servirii.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta salata este gustoasa servita ca atare sau ca garnitura la paneuri, snitele, pui sau peste copt. Noi am servit la peste copt.

2

Salata se poate prepara din timp si se pastreaza la rece. In acest caz, adaugati salata verde inainte de servire [ salata daca sta prea mult se oxideaza ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

UrsanMihaela 1

19.01.2018, 17:45

cred ca e gustoasa

mihaelar63 1

19.01.2018, 18:08

Mihaela , este grozav de placut -energizanta , atat prin culoare cat si prin compozitie

mihaelar63 1

19.01.2018, 18:08

Dantes

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete piscacioasa