Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

de anca_rm in Salate, 30 Mar 2017 | 7461 vizualizari

 

Ador sfecla rosie si, nu de mult, am mancat salata de sfecla rosie cu maioneza.
Eu nu sunt prietena cu maioneza clasica si de aceea o evit atat cat pot.
 La Jamila, am gasit o maioneza de post cu lapte de soia. Este minunata. Se face usor, este gustoasa si mult mai buna decat maioneza clasica.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati sfecla rosie
  • sare
  • piper
  • hrean razuit 1 lingura (optional)
  • 1 catel usturoi
  • Pt maioneza :
  • 100 ml lapte de soia
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita mustare
  • zeama de la jumate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu maioneza de post:

In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea.

Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea. 

In vasul unui blender vertical, punem laptele de soia, mustarul, uleiul si zeama de la o jumate de lamaie.

Punem blenderul pana jos si il pornim ridicand incet. Maioneza se formeaza repede, cam in 2 minute avem gata maioneza.

O punem la frigider pana terminam de pregatit sfecla.

 Sfecla o decojim si o dam pe razatoarea mare.

Hreanul, daca va place si doriti sa-l adaugati, il razuim pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu usturoiul.

Intr-un vas, punem sfecla, hreanul, usturoiul, sare, piper si maioneza si amestecam.

Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie.

Puneti la rece si serviti cu paine prajita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete de post