Salată de ton cu brânzeturi și semințe

de Rita Ilies in Salate, 16 Ian 2014 | 5279 vizualizari

 

Salata de ton e una dintre preferatele mele. Însă azi am adăugat la ea ingrediente magice. :)
Semințele de cânepă și cele din sâmburi de caise sunt din punct de vedere semințele care nu ar trebui să ne lipsească niciodată din casă.
Sâmburii din semințele de caise conțin controversata vitamină B17, denumită și amigdalină. Din motive lesne de înțeles, având în vedere mafia industriei farmaceutice, amigdalina a fost interzisă acum 35 de ani. Această vitamină care face parte din complexul de B-uri, și are efecte benefice în distrugerea celulelor canceroase prin stimularea sistemului imunitar pentru ca acesta să le elimine din organism și să le stopeze înmulțirea necontrolată.
Semințele de cânepă sunt printre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional. Sunt cea mai bună sursă de acid gama linoleic care îmbunătățește procesul de ardere a grăsimilor din organism. De asemenea, acestea conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali bunei funcționări a organismului, omega 3, 6 și 9 care au proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală. Conțin o mare cantitate de lecitină. Nu inhibă tripsina ( enzimă secretată de pancreas care ajută la descompunerea proteinelor în substanțe mai ușor solubile ) și nu produc alergii.
Urda este cel mai indicat produs lactat în lupta împotriva kilogramelor în plus. Are un procent scăzut de grăsimi staturate, doar 8%, dar o densitate nutrițională mare ceea ce conferă rapid senzația de sațietate. Aminoacizii din compoziția urdei creează masă musculară, un lucru mai ales pentru persoanele care doresc să scadă în greutate, dar doresc și fermitate. Tot aminoacizii, însă de data aceasta cei cu conținut de sulf protejează ficatul. Din acest motiv, consumul de urdă este recomandat și bolnavilor cu afecțiuni hepatice sau renale.
Acestea fiind spuse, să trecem la rețetă:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • o salată verde potrivită
  • două conserve de ton în ulei ( ideal ar fi să folosim bucăți, însă eu aveam deja ton mărunțit )
  • o ceapă roșie tăiată rondele
  • o mână de măsline kalamon
  • jumătate dintr-un ardei gras
  • o roșie
  • 150 g de brânzeturi ( eu am folosit urdă, caș de oaie degresat și tofu )
  • o mână de sâmburi de nucă
  • o mână de sâmburi din semințe de caise
  • o mână de semințe de dovleac
  • o mână de semințe de floarea soarelui
  • o mână de porumb
  • semințe de cânepă
  • o lămâie potrivită
  • ulei de șofrănel ( are de asemenea proprietăți extraordinare, merită să-l ”google-iți” ) :)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de ton cu brânzeturi și semințe:

Prima dată spălăm bine salata, apoi o uscăm în centrifuga ( puteți s-o uscați și folosind șervețele ). Apoi o rupem ( ar fi indicat să n-o tăiem pentru că lama cuțitului o va oxida ). 

Am strecurat tonul iar apoi l-am răsturnat peste salată. Am adăugat semințele, măslinele, porumbul și ardeiul. Am amestecat puțin, apoi am adăugat restul ingredientelor lăsând urda la final. Am stropit totul cu zeama de lămâie și uleiul de șofrănel. 

Pentru decor am folosit o felie subțire de lămâie și am presărat fulgi din semințe de cânepă.

Este o rețetă extrem de ușor de preparat, și foarte sănătoasă având toate proprietățile acestor ingrediente extraordinare adunate la un loc.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Vă recomand ca înainte de-a deschide orice conservă, să spălați cutia sub un jet de apă.

2

Pentru un gust mai special puteți înlocui uleiul și zeama de lămâie cu vinegretă ( nouă ne-a fost cam foame deci am folosit metoda mai rapidă ).

3

Pâinea cu semințe va fi excelentă lângă această salată.

4

Puteți adăuga și o sfeclă roșie mică, dată pe răzătoarea mare. Are multe proprietăți deosebite, și va oferi un plus de culoare și gust în salata dumneavoastră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de ton cu brânzeturi și semințe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton si legume