Salata de vara cu somon si oua de prepelita

de Sylvia in Salate, 25 Iul 2010 | 9050 vizualizari

 

Este perfecta pentru o si calda de vara si pentru o cina lejera asa cum mi-am pregatit eu seara trecuta. Am vazut o salata in genul acesta pe blogul Amei : ” Ama in bucatarie” si de atunci mi-a ramas mintea la ea.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de :
  • o rosie, 
  • o mana de salata verde,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o jumatate de morcov,
  • 5 oua de prepelita,
  • 2 felii de somon afumat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vara cu somon si oua de prepelita:

 Preparare: se fierb ouale de prepelita in apa cu putina sare timp de 5 minute de cand au inceput sa clocoteasca. Intr-un vas mai mare se taie rosia si ceapa verde rondele si ardeiul si somonul fasii lungi si subtiri. Curatam ouale de prepelita si le taiem in 2 cu un cutit foarte bine ascutit sa nu se rupa. Morcovul il taiem fasii foarte subtiri.

 Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si pregatim un dressing facut din putina apa, o lingurita ulei de masline, o lingurita otet de cidru, o  lingura de ierburi aromate uscate pentru salata.

    Se toarna dressingul peste salata si se amesteca cu grija sa nu se zdrobeasca.  Se serveste  cu paine prajita sau simpla  sau cu o parmesan ras turnat peste, intr-un start subtire ca o umbra de rasfat  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara cu somon si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ceapa verde si marar