Salata de vinete cu maioneza si ceapa calita

de madi_marin in Salate, 6 Iul 2010 | 13775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 1 ou
  • 2 lingurite de mustar cremos
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 ceapa
  • putin ulei
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza si ceapa calita:

Se coc vinetele pe flacara aragazului. Se lasa la racit, apoi se curata si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Se prepara maioneza : se pun in vasul mixerului vertical oul intreg, mustarul, uleiul si putina sare. Se mixeaza toate ingredientele si intr-un minut maioneza e gata. Se da la rece.

Se toaca ceapa marunt si se caleste in foarte putin ulei, astfel nu va mai avea tarie si nici nu va mai mirosi asa rau. Se raceste .

Se paseaza vinetele sau se toaca mai mare, se amesteca cu ceapa calita si maioneza. Se potriveste gustul cu sare si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza si ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

madi_marin 1

07.07.2010, 13:44

sincer ....mie nu imi place cu ceapa data pe razatoare, ci taiata si nu foarte marunt.... dar....fiecare e liber sa aleaga varianta care ii place cel mai mult....

Laly 1

07.07.2010, 22:29

Madi ce buna trebuie sa fie.Pun si eu furculitele si ma sevesc.

madi_marin 1

08.07.2010, 08:44

Laly...grabeste-te ca nu mai am salata decat pentru o felie de paine....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata din piept de pui cu ciuperci