Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk

de Catalina L in Salate, 11 Iun 2017 | 4394 vizualizari

 

O salata de vinete si ardei marocana, parfumata cu coriandru si chimion.
Seamana un pic cu zacusca noastra, se coc vinetele si ardeii apoi se gatesc cu sos de rosii, usturoi si condimente.
Coriandrul si chimionul sunt condimente puternice, atentie la cantitate, daca nu sunteti prea fan.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/zaalouk-salata-de-vinete-si-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete bio
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 conserva de 400 g de rosii in sos (sau 3 rosii mari decojite)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • un varf de cutit de piment
  • 1/2 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita de pudra de chimion
  • coriandru sau patrunjel tocat
  • sare,
  • piper
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk:

Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita.

Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.

Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita). Lasati sa se raceasca si decojiti - coaja se va indeparta foarte usor.

Coaceti vinetele 45 de minute. Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs..

Incalziti uleiul, adaugati paprika si usturoiul pisat. Amestecati, colorati si adaugati rosiile.

Gatiti la foc potrivit si lasati sa scada apa din rosii.

Taiati vinetele si ardeii bucatele si adaugati-le peste sosul de rosii. Puneti sare, piper chimen si amestecati.

Gatiti la foc potrivit 20 de minute si adaugati la sfarsit, verdeata tocata.

Se poate servi cald ca o garnitura pentru un fel de mancare sau caldut cu paine proaspata ca un antreu.

Se poate toca marunt, mixa sau pasa si transforma intr-o pasta si servi ca o salata cu paine.

Inainte de a servi, puteti pune deasupra cateva picaturi de ulei si de suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu maioneza