Salata de vinete si dovlecei cu maioneza

de katty in Salate, 27 Apr 2018 | 4273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ou fiert
  • 1 galbenus crud
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 200 ml ulei
  • 1 ceapa mica
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete si dovlecei cu maioneza:

 Coaceti vinetele pe toate partile pana se inmoaie. Desfaceti-le in jumatate, apoi cu o lingura de lemn scoateti cu grija miezul. Puneti-l sa se scurga intr-o strecuratoare.

Curatati dovlecelul de coaja, taiati-l in cubulete, apoi puneti-l sa fiarba intr-un vas cu apa si sare, 15 minute. Scurgeti dovlecelul si lasati-l sa se raceasca.
Faceti maioneza din galbenusul fiert, cel crud, sare, zeama de lamaie dupa gust si ulei. Curatati ceapa si dati-o pe razatoare sau o tocati cat mai fin.
Mixati  vinetele, dovlecelul, maioneza si ceapa pana devine o pasta omogena. Potriviti de sare si zeama de lamaie dupa gust si dati la rece pana in momentul servirii. Daca nu va plac vinetele mixate, puteti mixa doar dovlecelul, iar vinetele le tocati fin cu un cutit de lemn sau ceramica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si dovlecei cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de andive