Salata greceasca

de Sylvia in Salate, 14 Oct 2014 | 11051 vizualizari

 

Salutare dragi bucatarasi, eu sunt mereu pe fuga si in lipsa de timp :) incep din nou munca peste 2 ore dar am fugit sa va salut si sa va aduc o salata greceasca. Dincolo de prospetime si culoare este plina de texturi si de arome, parca un ultim imbold al verii care a devenit deja poveste....

 

INGREDIENTE

  • rosii de mai multe soiuri
  • branza feta greceasca
  • ceapa verde
  • masline
  • castravete
  • ardei
  • fulgi de ardei iute
  • otet de cidru
  • otet balsamic
  • ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata greceasca:

Salata este exterm de simplu pe preparat, se spala legumele si se taie in cuburi mari, branza cuburi mari si ceapa verde rondele. Branza este foarte important sa fie de calitate, feta greceasca este imbatabila la textura si arome, va trebuie o branza sarata si ferma nu feta stil branza cremoasa care nu are tinuta la salata. 

Secretul unei salate reusite este culoarea, textura, gustul deci jucati cu aceste trei elemente : nu amestecati ingredientele ci aranjati-le frumos in straturi sau bine etalate unele langa altele asa isi pastreaza forma si branza si nu avem senzatie de zdrobit si aglomerat la intamplare. Alegeti un platou frumos sau un bol ( eu am o farfurie veche greceasca ) si pur si simplu puneti cu  grija ingredientele alternand culorile. 

Vinegreta se face intr-un bol separat ( niciodata nu turnati separat ulei si otet oe o salata pentru ca nu se omogenizeaza si gustul nu va fi acelasi )  se pune sare, piper, putin otet balsamic si otet de cidru, se amesteca ca sa se dizolve sarea si apoi adaugam ulei de masline extra-virgin , fulgi de ardei iute si un fir de mustar . Se mixeaza bine cu un tel rotund si se toarca cu o lingura peste salata in asa fel incat sa patrunda peste tot. SE mai adauga cativa fulgi de ardei iute si frunze de busuioc si gata salata in 5 minute :)

Va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

nu amestecati ingredientele inainte de asezonare deoarece se zdrobesc si nu isi pastreaza forma si vigoarea

2

vinegretta se face mereu separat intr-un bol nu se toarna ulei si otet direct pe salata ca sa aveti un gust uniform si otetul sa nu altereze rosile si legumele mai sensibile

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

14.10.2014, 21:39

as manca si eu o salatica

Irina 1

14.10.2014, 22:01

bune tipsurile, Sylvia! bine, si salata, fara discutii...

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:05

Racoritoare si absolut perfecta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata iceberg cu rosii si branza