Salata ruseasca

de marcelas in Salate, 3 Feb 2010 | 13168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua fierte tari
  • 500g cartofi noi taiati in jumatati sau sferturi
  • 115g fasole verde taiata bucati mici
  • 115g mazare congelata
  • 115 g morcovi taiati fasii
  • 200g ton(in conserva)
  • 8 lg maioneza
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1-2 catei usturoi zdrobiti
  • 4 castraveciori murati(in otet)- taiati felii
  • 1-2 linguri capere
  • masline negre
  • patrunjel pt. decor
  • 1 lg.marar taiat marunt
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata ruseasca:

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, aproximativ 5-7 minute, dupa care adaugam fasolea verde, mazarea si morcovii si mai lasam sa fiarba, la foc incet, aproximativ 10 minute. Scurgem cartofii si legumele de apa in care au fiert;le trecem printr-un jet de apa rece,le scurgem bine, dupa care le lasam sa se raceasca complet.
Cand legumele s-au racit, le transferam intr-un castron incapator; adaugam tonul din conserva, rupt cu furculita in bucati mari.
Intr-un castron mai mic, amestecam maioneza cu sucul de lamaie, usturoiul, sare si piper dupa gust.
Turnam amestecul de maioneza peste legume si ton. Adaugam castraveciorii murati, caperele, maslinele si mararul. Se amesteca totul cu grija.
Dam salata la frigider pana la servire. Se orneaza cu cele doua oua fierte tari, taiate in sferturi, si cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata vinegret- salata ruseasca