Salata zilei

de mihaelar63 in Salate, 14 Oct 2016 | 5906 vizualizari

 

 Nu ma intrebati de unde am reteta . Normal din frigider !!! Am vazuto imagine cu o salata care cert continea fasole verde-verde si porumb galben-galben . Eu fasole verde-verde nu am avut asa ca m-am descurcat cu ce am gasit . Despre titlu ? Altul mai inspirat nu am gasit .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole galbena fideluta
  • 300 gr boabe porumb din conserva
  • 300 gr mazare verde congelata
  • 200 gr sunca -optional
  • 2 cepe verzi [ partea alba ]
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute verde
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata zilei:

  1. Fasolea se curata , se spala si se fierbe in apa cu sare . Scurgeti fasolea de apa intr-o sita .Lasati fasolea sa se raceasca .
  2. Mazarea se fierbe 10 minute in apa cu sare si se limpezeste cu apa rece . Scurgeti mazarea de apa .
  3. Spalati si curatati patrunjelul , ceapa si gogosarul .
  4. Taiati cubulete ceapa [ partea alaba ] , gogosarul si sunca.
  5. Intr-un bol mare puneti fasolea , mazarea si boabele de porumb.
  6. Deasupra puneti ceapa , sunca si patrunjelul taiat marunt .
  7. Spalati ardeiul iute care daca este foarte piscacios se taie in doua si se curata de seminte si nervurile albe .
  8. Adugati ardeiul taiat marunt la salata .
  9. Asezonati salata cu sare , ulei de masline si zeama de lamaie .
  10. Amestecati salata si gustati . Dregeti gustul cu sare sau zeama de lamaie daca mai este nevoie .
  11.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ardeiul iute daca este foarte piscacios se taie in doua si se curata de seminte si nervurile albe.

2

Daca nu puneti sunca veti avea o minunata salata de post plina de culoare si vitamine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata zilei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole boabe cu maioneza