Salau cu sos picant de saramura

de mihaelar63 in Salau, 22 Noi 2014 | 6441 vizualizari

 

M-am inspirat din prepararea saramurii . Doar ca am simplificat putin prepararea si am castigat timp.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg salau
  • 2 ardei iuti
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri pasta gogosari : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita rasa zahar brun
  • 10 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 lingurita Eros Pista [pasta de ardei iuti rosii]
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 limeta
  • 1/2 lingurita rozmarin verde
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml apa
  • 1 crenguta de oregano verde
  • 1 crenguta busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • fulgi chili
  • piper
  • faina alba .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu sos picant de saramura:

  1. Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba .
  2. Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant .
  3. Spalati si curatati legumele .
  4. Ardeii se taie cubulete marunte si se calesc usor in restul de ulei .
  5. Adaugati apa , sare, usturoi pisat , foaia de dafin , zaharul , lamia si limeta taiate felii,otetul de mere  , pasta de gogosari , Eros Pista , piper , fulgii de chili.
  6. Opriti focul si incorporati verdeturile : rozmarinul , oregano , busuioc , ardeiul iute rondele ,ceapa maruntita si patrunjelul verde .
  7. Mutati pestele copt intr-o alta tava si turnati peste el sosul cald de saramura .

TIPS-URI

1

Serviti cu mamaliguta calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu sos picant de saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:22

Da ? Bunica , nici nu am observat

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:22

Dia arata-mi prin semne daca nu vorbesti )

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:23

Ma bucur Ksenia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor