Sandwich falafel

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 5116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 legatura coriandru proaspat (daca nu aveti puneti inca o legat de patrunjel),
  • 1 ceapa rosie mare,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 6 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • piper,
  • boia dulce 1 lgt,
  • curry 1 lgt,
  • turmeric,
  • seminte de susan 4 lgt,
  • curcuma 1 lgt,
  • nucsoara 1 vf lgt,
  • chimion macinat 2 lgt,
  • 2 lgt vegeta,
  • rosii,
  • cartofi prajiti,
  • castraveti acri,
  • varza alba si rosie,
  • pesmet si faina pentru prajit,
  • ketchup,
  • 2 lg faina pentru compozitie,
  • 1 lg bicarbonat,
  • lipie,
  • maioneza
  • sos de usturoi
  • iaurt sau susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich falafel:

 

Nautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi scurgem nautul, il spalam si-l dam prin masina de tocat sau robot impreuna cu putin ulei de masline. Scoatem nautul si blenduim verdeata cu usturoiul, condimentele, cele 2 lg de faina si ceapa.

Amestecam cele doua compozitii si dam pasta la rece pentru o ora.  Facem o chiftea de proba si daca e legata se formeaza toate chiftelele, se trec prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetele sa se scurga.

Daca nu le faceti de post puteti adauga un ou in compozitie, se leaga mai bine. Nu trebuie sa le tavaliti de mai multe ori prin pesmet pentru ca vor iesi mai crocante. Se aseaza pe lipie varza taiata fideluta si frecata cu putina sare, castraveciori murati, cartofi prajiti, chiftele, frunze intregi de patrunjel, ketchup, sos de care doriti, rosii felii, strangem lipia si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Icre de fasole