Saratele ~2~

de Rocsi in Prajituri, 5 Ian 2011 | 7671 vizualizari

 

Este reteta mamei care ne-o facea cand eram mici,si o punem in practica si acum ca sunt mult prea bune...

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine)
  • chimen
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ~2~:

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.

adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.

punem praful de copt,iar la urma faina treptat.

framantam pana obtinem aluatul dorit.

pe masa de lucru ,presaram niste faina .

intindem o foaie subtire de aluat ,si facem saratelele in ce forme dorim.

le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

batem ouale spuma .

cu un penson ungem saratelele ,cu ou,apoi presaram mac si chimen.

le dam in cuptorul incins ,cat se usuca putin.

apoi punem alta tava ,si tot asa pana terminam aluatul.

mie imi ies 4 tavi si jumatate de saratele,tavi mari de aragaz.

este bine sa lucrati doua persoane,ca altfel e cam greu.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ~2~" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca