Saratele cu chimen si mac

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2012 | 7120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • 150 g telemea sau branza feta
  • 250 ml apa minerala
  • 3 lg untura netopita
  • drojdie cat o nuca mica
  • 1 ou
  • 2 lingurite sare mare
  • 1 lingura seminte de chiemen
  • faina cat cuprinde aprox 500 g
  • Pt uns
  • 1 ou +2-3 lg lapte
  • seminte de mac si chimen
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen si mac:

-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea

-drojdia o dizolvam in apa minerala calduta,

-adaugam peste faina drojdia dizolvata

-adaugam untura si branza rasa  si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit

-separam aluatul in 2 parti egale,intindem o parte,ungem cu oul batut cu lapte ,presaram chimen si mac si radem deasupra putina branza

-taiem saratelele cu un cutit bine ascutit ,asezam in tava presarata cu putina faina(la fel vom proceda si cu alauatul ramas) ,coacem la 180grade pana se rumeneste frumos,aproximativ 15-20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (26)

lia maria 1

23.02.2012, 10:00

imi plac

RuxyRux 1

23.02.2012, 12:23

Tare bune si tare bine arata!

ionela2682 1

23.02.2012, 17:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute