Saratele cu telemea si seminte de chimen

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2012 | 8550 vizualizari

 

Bune de rontatit, oricand si fara E-uri ;)

 

INGREDIENTE

  • telemea de oaie 300 g,
  • margarina 500 g,
  • oua 1 bucata,
  • faina alba de grau 1000 g,
  • praf de copt 2 plicuri,
  • otet 1 lingura,
  • seminte de chimen dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si seminte de chimen:

Telemeaua se rade pe razatoarea mare. Intre timp se topeste margarina la temperatura camerei, adaugandu-se la telemeaua rasa. Se amesteca energic, (eu am folosit mixer-ul), apoi se adauga oul batut, faina amestecata cu praful de copt, stins cu putin otet si semintele de chimen, dupa gustul fiecaruia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, un pic lipicios.

Se pune aparatul de waffe la incins, se ia cate o lingura din amestec, se pune in centrul formei, se apasa usor pana se intinde pe toata suprafata ( spre final o sa stiti exact cantitatea necesara ca sa iasa exact cat e forma :D ), se lasa la copt cca. 2 minute, pana se desprinde usor.

Se servesc calde sau reci dupa gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

- Andreea - 1

29.11.2012, 15:22

super buna

Sim0na 1

29.11.2012, 20:22

Foarte bune sunt!! Uitasem ca am un aparat d-asta

Panacris 1

29.11.2012, 20:45

Ei, Simo' spor la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel