Sardine Escabeche

de elucubratiiculinare in Peste, 24 Mar 2012 | 7149 vizualizari

 

De ce Escabeche?
În bucătăria spaniolă Escabeche este un sos special folosit la sardine, sau mai bine zis un alt fel de a marina sardinele, pentru că escabeche pe spaniola înseamnă marinare.
La această rețetă se folosesc numai sardine proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 12 sardine proaspete,
  • 50 g făină,
  • 200 ml ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă mică,
  • 5 căței de usturoi,
  • 1 linguriță cimbru proaspăt (o crenguță),
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt (o crenguță)
  • ,o frunză de dafin,
  • 3-4 fâșii subțiri coajă de portocală,
  • 1 ardei iute roșu mic,
  • 100 ml vin alb,
  • 3 linguri oțet balsamic,
  • sare,piper.
  • 200 g salată mixtă,
  • 1-2 roșii,
  • 1 mână de pătrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine Escabeche:

Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.
Se condimentează cu sare și piper.
Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.
Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.
Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic. 
Salata se împarte pe patru farfurii.
Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.
Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine Escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sardine la cuptor