Sarmale cu legume si ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 24 Oct 2012 | 19290 vizualizari

 

Aceste sarmale se pot face in multe variante.Cu sau fara ciuperci, cu sau fara orez, in functie de preferinte, combinatia poate fi la indemana oricui, folosind proviziile din camara. Cine doreste, le poate incerca si cu soia, sunt la fel de bune. Fata de cele clasice, cu carne, sarmalele cu legume trebuiesc bine condimentate, in caz contrar savoarea nu va iesi in evidenta.

 

INGREDIENTE

  • 30 foi de varza acra
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 1 ceapa mare
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 gr nuci tocate mare (se pot inlocui cu 100 gr orez )
  • 3-4 linguri bulion
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu legume si ciuperci:

Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine.

Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10 minute la foc mediu si se pun ciupercile taiate si nucile. In cazul in care punem orez in loc de nuci, il tinem la inmuiat 10 minute in apa.

Lasam pana se evapora apa de la ciuperci , adaugam boiaua si potrivim de sare. Adaugam si patrunjelul tocat marunt, cimbrul si mararul uscat.

Lasam la racit compozitia si umplem sarmalele, avand grija la capete, sa fie rulate in interior. Cand folosim orez, acestea nu se vor infasura prea strans, astfel incat sa aibe loc sa se umfle. 

Nu prea am avut multa varza tocata pe care s-o pun la baza si deasupra, insa pentru la iarna voi reface proviziile. Acoperim sarmalele cu apa si le lasam la foc mic pana ce varza este bine fiarta.

Turnam bulionul deasupra si punem vasul in cuptorul incins pana ce se formeaza deasupra o crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de conopida cu avocado