Sarmale cu urda in foi de dragavei

de katty in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 3086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr urda
  • 2 linguri orez
  • 1/2 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu urda in foi de dragavei:

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.

Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.

In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute, amestecand ocazional, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca. Amestecam urda cu orezul, ceapa calita cu morcovul, sare, piper, cimbru.

Alegem foi de dragavei mai mari, pe care le spalam si le taiem partea groasa de la tija.

Punem la foc o cratita cu apa si putina sare si cand aceasta se infierbanta, fara a fierbe, punem pe rand 1-2 foi de dragavei, pe care le vom scoate imediat si le vom lasa sa se raceasca. Pe fiecare foaie de dragavei racita asezam cate o lingurita plina din compozitie si o rulam ca pe o sarma normala. Introducem capetele inauntru. Asezam sarmalele intr-un vas, punem foaia de dafin, pasta de rosii, sare, piper, putin cimbru si le acoperim  cu apa. Fierbem la foc mic 15-20 de minute. Daca pasta de rosii nu este acrisoara, putem adauga in loc de apa, bors clocotit separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu urda in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de legume cu spanac