Sarmale cu varza dulce

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2019 | 3176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata ( amestec vita-porc)
  • 1 cana orez
  • 8 cepe potrivite
  • 3 morcovi
  • 1 lingura cu varf pasta de tomate
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 3 capatani de varza
  • 500 ml bors de putina pentru oparit varza
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza dulce:

Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate.

Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor.

Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat culoarea o intoarcem pe celalta parte. Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit desprindem foile. Frunzele de la exterior vor deveni mai maleabile. Le scoatem intr-ul bol .Continuam operatiunea pana desprindem foile mari. Frunzele mici le vom toca nu le vom pune la fundul oalei ca suport.  Se taie cotoarele si se imparte frunza cat mai egala in doua sau trei depinde de marimea frunzei si cat de mici sau mari vreti sa faceti sarmalele.

UMPLUTURA

Curatam legumele si le spalam.  Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa tocata si un pic de sare. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam morcovul dat pe razatoarea mica, lasam pe foc si amestecam pana se inmoaie si morcovul. Tragem tigaia de pe foc si lasa sa se racoreasca.

Peste carnea tocata adaugam: ceapa cu morcovul, pasta de tomate, orezul spalat si scurs, condimentele dupa gustul nostru( cimbrul , mararul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce) si amestecam foarte bine.

Incepem sa formam sarmalele. Pe fiecare frunza punem cate o lingura de umplutura si o rulam, iar cu degetul infundam capetele. Asezam sarmalele in oala dupa ce am pus ca suport ( pat )  varza tocata marunt. Adaugam apa sau suc de rosii si fierbem sarmalele la foc potrivit,  cand incep sa fiarba se reduce temperatura la minim si sa lasa sa fiarba la foc mic pana sunt facute.

Sunt foarte bune cu mamaliguta si smantana!!!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

incepeti cu prepararea umpluturi pentru a se intrepatrunda aromele

2

se pot fierbe si in suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale afumate