Sarmale de post cu soia

de alilianaa in Mancaruri de post, 26 Mar 2013 | 16816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza de la doua verze
  • 4 cepe
  • o jumatate de morcov
  • 300 ml suc de rosii
  • marar verde de la congelator
  • sare, piper, dupa gust
  • orez pret de 150 g
  • un cartof
  • boia de ardei dulce
  • 30 ml ulei
  • 300 ml apa.
  • soia -50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu soia:

Am scos varza din butoi. Am ,, decupat" foile  de pe varza. Le-am fasonat sa-mi iasa sarmalutele frumoase.

Ceapa, morcovul le-am curatat. Ceapa am tocat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoarea mica. Cartoful de asemenea si ulterior l-am stors bine. Soia am hidratat-o in apa fierbinte. Am pus-o la scurs si am stors-o bine. 

Intr-o tigaie am pus 30 ml ulei, unde, dupa ce s-a incins, am adaugat ceapa, morcovul, cartoful, sare, piper, boia si le-am lasat sa se ,, combine " :)) bine.  Cand au fost pregatite pe jumatate am adaugat orezul. Am amestecat. Am adaugat o ceasca de apa ca toate sa fiarba impreuna. Am tras tigaia dupa aragaz. Cand soia a fost gata am adaugat-o peste compozitia de mai sus. 

Din aceasta am realizat sarmalutele. Am luat cu o spatula si am pus pe fiecare foaie de varza. 

Varza ramasa (miezurile) le-am tocat marunt si am realizat baza pe care am asezat sarmalele in oala. Am purces la acest lucru. Pe fundul cratitei am pus varza tocata, marar verde, piper si am pus sarmalele pe randuri. Ei am avut pret de doua randuri.

Le-am acoperit cu varza tocata si suc de rosii. Am pus apa si le-am pus la foc. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite de post