Sarmale in frunze de vita de vie

de MotanLaOale in Porc, 9 Noi 2020 | 3345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze conservate de vita de vie
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 1 lingura pasta tomate
  • 200g costita afumata
  • 3 rosii
  • 500g pulpa de rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • boia afumata
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita de vie:

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine.

Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat.

Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei.

Intr-o cratita se puneuleiul si un strat de frunze tocate. Eu am pus pe fund si niste sorici de la costita ca masura pentru ardere.

Se toana pulpa de rosii si se presara cimbru, piper si sare.

Se pun sarmalele una langa alta pe doua randuri iar in mijloc se pun bucati de costita.

Se pune pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se pun inca doua randuri de sarmale si costita la mijloc.

Se pune si restul de pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se acopera cu frunze tocate si felii de rosii.

Se pune apa sa le acopere si se fierb 20 de minute.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.

Se servesc calde cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta