Sarmale in vas roman

de Sidy in Vita, 2 Sep 2010 | 7667 vizualizari

 

Asa se fac sarmalutele la noi in Bihor...desi pe multa lume am auzit ca pun ou in compozitie, la noi nu se pune...si sarmalele raman intregi !

 

INGREDIENTE

  • 1 varza de 1, 5 kg proaspata
  • 1/2 kg carne tocata de curcan
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 150 g bacon afumat
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • smantana ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas roman:

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul.
Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa , se pune o lingura rasa din compozitia de carne cu orez si se ruleaza frunza apoi se introduc capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.
Baconul se taie feliute subtiri.
Se pune un rand de sarmale in vasul roman( care OBLIGATORIU a fost tinut o ora si jumatate , scufundat in apa), peste ele fasii de bacon , cimbru apoi alt rand de sarmale si tot asa pina se termina sarmalele.
Deasupra se pune varza taiata fideluta si marar verde tocat.
Punem apa cit sa acopere putin sarmalele si dam la cuptor.
In momentul in care incepe sa fiarba, se reduce focul aragazului si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se pune bulionul si se mai lasa 10 min sa fiarba.
Se stinge focul si se lasa sarmalele in cuptor , pina la servire.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

02.09.2010, 20:11

mai tarziu , dar m-am infiintat..............sunt foarte bune si eu prefer sa le fac in vas roman, au nu gust deosebit

ela 1

02.09.2010, 21:55

o sarma-doua,vreau si eu

marya 1

08.09.2010, 22:57

deja inghit in sec.arata bine>>>>>>

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry