Sarmalute asortate

de Valclaudia in Porc, 13 Iul 2014 | 5337 vizualizari

 

adica in foi de varza si in foi de vita de vie

 

INGREDIENTE

  • cca 25 foi de vita proaspete
  • cca 25 foi de varza proaspete
  • 1/2 varza tocata
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 morcov mare
  • 1 ou mare
  • 500 gr. carne macinata (mai grasa, de porc am folosit eu)
  • 150 gr. orez spalat
  • sare,piper, cimbru, marar uscat dupa gust
  • 4-5 rosii date pe razatoare
//
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute asortate:

Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid.

Umplutura o preparam dupa cum urmeaza:

-tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura boia dulce, apoi turnam legumele sotate peste carnea tocata, orezul spalat, oul intreg,morcovul ras, asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin marar si cimbru uscat, amestecam totul foarte bine si impachetam sarmalutele rand pe rand.

Pe fundul unei cratite incapatoare punem un strat de varza tocata, apoi un strat de sarmalute, iar un strat de vaza, asezam foile de dafin, iar un strat de sarmalute, ultimul strat trebuie sa fie de varza, peste care vom turna rosiile trecute pe razatoare. Completam cu apa pana la nivelul continutului din cratita.

Acoperim cratita, lasam sa fiarba sarmalutele la foc mic cca 2 ore.

Servim cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute