Sarmalute de legume cu spanac

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 24 Noi 2010 | 5127 vizualizari

 

nu sunt de post ca le-am legat cu ou dar sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 legaturi spanac
  • 1 ceapa mare
  • 1 moroc
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 varza mare
  • sare de lamaie
  • 1 lingurita de bors magic de la Maggie
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de legume cu spanac:

Se toaca ceapa marunt iar morocvul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 3 linguri de ulei si se adauga apoi orezul spalat si fiert pe jumatate in apa cu sare.Se amesteca bine, se da un praf de sare si piper.Cand e gata se lasa sa se raceasca si se leaga cu un ou batut.

Varza se curata de foile exterioare palite. Se spala sub jet de apa rece si se scoate cotorul.Se pune la fiert in apa cu sare si o lingurita de bors magic .Apoi se scot foile si se lasa sa se raceasca, se indeparteaza vinisoarele mai tari si se umplu cu amestecul de legume.La mijloc in fiecare samaluta adaugam frunzulite de spanac oparite in apa cu sare si apoi rulam.Deasupra mai adaugam varza ramasa tocata pe care am presarat putina sare de lamaie si am frecat-o intre palme.Stropim cu bulion dezlegat in putina apa in care am adaugat si cimbru uscat .Se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de legume cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Ina 1

25.11.2010, 22:23

vazand poza juram ca-s pulpe de pui aici Super!!!

epurasha2bb 1

03.12.2010, 15:50

Ina numai pulpe visezi! si io -ti dau sarmale!

adry88 1

28.05.2011, 17:30

bune rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftele de soia cu cartofi